Bedrijven en duurzame bedrijfsuitjes

Samen iets nieuws leren. Iets goeds doen, een activiteit die niemand eerder heeft gedaan. Dat verbindt en geeft een team positieve energie. Gelijk iedereen enthousiast!

De workshops van climatechain als bedrijfs- of teamuitje

Een duurzaam bedrijfsuitje of teamuitje maakt meer dan een leuke dag met gezelligheid en collega’s onder elkaar.

De workshops op het gebied van duurzaamheid zijn inspirerend, leerzaam, dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling en brengen een team samen. Als organisatie laat je ermee een blijvende indruk achter. Voor iedereen die een steentje bij wil dragen en ‘iets goeds wil doen’.

Ja, ik wil direct een offerte

Workshops duurzaamheid bedrijfsuitjes Anke van Dijk Nijmegen

Suggesties voor onderwerpen

  • Inspiratiesessie voor een duurzamer én gelukkiger leven
  • Leer duurzaam boodschappen doen
    (daarmee maak je elke dag verschil)
  • Maak zelf schoonmaakmiddelen
    (en bespaar geld en het milieu)
  • Digitale vervuiling, energie- en waterverbruik, microplastics, afval, zwerfafval, recycling, fast fashion en hergebruik

Stel je eigen programma samen

De workshops kunnen gegeven worden vanaf ongeveer acht personen. Op een eigen locatie of een andere locatie naar keuze. Ook is het mogelijk om de workshops te combineren met andere onderdelen van een programma, denk aan een vergadering, presentatie of buitenactiviteit.

Vraag direct een offerte aan

Over Anke

Mijn naam is Anke van Dijk. Goed dat je dit leest. Laten we niet achterover leunen, maar wat doen.

Nog niet eens zo lang geleden bekroop me na het nieuws over de zoveelste natuurramp of mislukte klimaattop een heel slecht gevoel. Dat heb ik omgekeerd naar iets positiefs.

Ik schrijf, spreek en coach. Maar ooit gaf ik als jonge docent jarenlang Nederlands aan alle leerjaren en schoolniveaus. In rap tempo leerde ik om in groepen serieuze onderwerpen aan te kaarten.

Bedrijfsuitjes duurzaamheid workshops Anke van Dijk Nijmegen

Inmiddels heb ik tientallen workshops, gastlessen en presentaties verzorgd voor duurzame events, personeelsverenigingen, bewonersgroepen, zorgorganisaties, burendagen, onderwijsinstellingen, gemeenten en studentenverenigingen. Altijd met een positieve knipoog. Mijn stijl is luchtig, persoonlijk, ontspannen en geïnteresseerd.

Ik wil dat we ervoor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen het goed hebben op deze prachtige planeet. Door samen en met plezier stapjes te zetten naar een duurzamer leven. Allesbehalve ingewikkeld. Een leven vol fun, voldoening en positieve impact.

Mijn doel? Ik wil je hoop en goede moed geven. Hoop op dat het uitmaakt wat jij en ik elke dag doen.

Eerdere presentaties en workshops

Groente duurzame keuzes in de supermarkt

Duurzame voeding
voor PV Radboud

PV Radboud zoekt naar mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting tussen medewerkers van de Radboud Universiteit en Radboudumc. Ook een workshop Duurzaam boodschappen doen past in dat plaatje.

De deelnemers kregen op een interactieve manier achtergrond over de klimaatimpact van voeding, afgewisseld met leuke groepsopdrachten en spellen. Over duurzaam boodschappen doen valt zo veel meer te delen dan ‘eet wat vaker plantaardig’ en ‘vermijd onnodige verpakkingen’.

Onder andere kwam aan bod: Wat zijn de tien feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, prijzen en biologische en lokale producten? Daarnaast kregen alle medewerkers persoonlijke tips aangereikt voor een zelf meegebracht product uit de supermarkt. Wat is een goed alternatief hiervoor?

Hand afwasmiddel maken DIY

Afwasplezier
op Burendag

De Buurtfabriek in Arnhem organiseerde een duurzame burendag voor alle mensen in de buurt. De workshop ‘afwasmiddel maken’ was onderdeel van een gezellig dagprogramma met verschillende activiteiten voor wijkbewoners.

De deelnemers verwonderden zich over hoe eenvoudig het is om met een paar ingrediënten een goed werkend (en ruikend :) afwasmiddel te maken. Uiteraard gingen ze naar huis met een fles zelfgemaakt afwasmiddel én het recept voor het afwasmiddel voor een leven lang afwasplezier.

Fles allesreiniger of wasmiddel DIY.

Schoon bij
Thiemeloods

Een paar keer per jaar verzorg ik duurzame workshops met open inschrijving op locatie bij Thiemeloods en Studio Omhoog in Nijmegen. In deze inspirerende workshop leren deelnemers hoe ze zelf eenvoudig schoonmaakmiddelen maken. Dat bespaart geld, is leuk om te doen én is goed voor het milieu.

Deelnemers ontdekken hoe je eenvoudig zelf schoonmaakmiddelen maakt en welke natuurlijke ingrediënten je kunt toevoegen voor een desinfecterende werking én lekkere geur. Het is een workshop waarin deelnemers zelf aan de slag gaan en andere mensen met een groen hart treffen. Na afloop nemen deelnemers drie schoonmaakproducten en zes recepten mee naar huis. Plus volop inspiratie om duurzamer te poetsen. Geen smoesjes meer ;)

Ja! Ik heb interesse in een lezing of workshop van climatechain

Stuur me een bericht

Dit zeggen eerdere deelnemers:

“Heel tof!”
Kyra van den Boomen
⭐⭐⭐⭐⭐

“Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook door een beetje luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig. Alle informatie kreeg ik van Anke!”
Meike Coster

⭐⭐⭐⭐⭐

“De workshop heeft mij geholpen mijn intentie om duurzamer te leven om te zetten in het daadwerkelijk doen.”
Jasper de Witt
⭐⭐⭐⭐⭐

“Nooit belerend, gemakkelijk te implementeren en heel leuk. Deze workshop is voor iedereen relevant; echt een aanrader!”

Yael van der Meer
⭐⭐⭐⭐⭐

“Je gaat naar huis met een hoop nieuwe tips en trick om je huishouden te verduurzamen.”
Sanne, Nijmegen
⭐⭐⭐⭐⭐