Inspiratietalk Supermarkt Survival

‘Wat eten we vandaag?’. Dat is soms een lastige vraag. Thuis aan tafel wil iedereen wel wat anders en in de supermarkt is er zo veel keuze tussen producten, merken en keurmerken. Survival in de supermarkt.

Is dit duurzaam?

Terwijl je echt wel je best doet om gezond, lekker én ‘duurzaam’ eten te kopen. Producten en gerechten waar je dol op bent. Voor je gezin, voor jezelf en voor het klimaat. Dat is super!

Veel mensen vragen zich af: Welke keuze is goed? Koop ik de diepvriesboontjes in een kartonnen pak of de biologische boontjes in plastic zak? En die blauwe bessen? Zijn die per boot of vliegtuig naar Nederland gekomen?

 

 

Lezing duurzaam boodschappen doen

Tijdens deze inspirerende lezing leer je hoe in de drukte van elke dag duurzame keuzes kunt maken, gewoon in de supermarkt bij jou in de buurt. Kom ontdekken hoe je met voeding bij kunt dragen aan een betere wereld. Met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt.

Ik erger me mateloos aan al het plastic en alle ‘zogenaamde’ keurmerken in de winkel. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Dus ik ben blij met alle tips en informatie van jou, Anke. Ze zijn meer dan welkom.
Trudy, Bergen op Zoom
Op een fijne manier helpt dit je om wat bewuster te kiezen als je boodschappen doet. Leerzaam en leuk!
Hester, Nijmegen
Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook door een beetje luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig. Alle informatie kreeg ik van Anke!
Meike, Nijmegen
Even een reactie in het kort: heel interessant en goede tips!
Maaike, Arnhem
De Supermarkt Survival heeft mij geholpen mijn intentie om duurzaam boodschappen te doen om te zetten in het daadwerkelijk doen.
Jasper, Nijmegen
Oh, Anke, wat een cadeautje!
Anuschka, Amersfoort
Nooit belerend, gemakkelijk te implementeren en heel leuk. Duurzaam boodschappen doen is voor iedereen relevant; echt een aanrader!
Yael, Nijmegen

Kies een datum en locatie

➡️ Utrecht, donderdag 22 februari 2024

➡️ Utrecht, donderdag 13 juni 2024

 

Leer wat nieuws!

Misschien ben je al een tijdje bezig met bewust boodschappen doen. Ook dan zit deze lezing vol nieuwe achtergrond en informatie. Over dit onderwerp valt zo veel meer te vertellen dan ‘voorkom plastic verpakkingen’ en ‘eet wat vaker vegetarisch’.

Daarnaast krijg je aan de hand van een denkbeeldig rondje door de supermarkt allerlei eenvoudig toepasbare tips aangereikt. Want als het je dáár lukt om goede keuzes te maken, dan lukt dat je overal. Na de presentatie is het mogelijk om na te praten onder het genot van een drankje en wat lekkers.

Workshop in het kort

  • vol praktische en persoonlijke tips
  • van keuzestress in de supermarkt naar bewust boodschappenlijstje
  • inclusief naborrel met een duurzaam gevulde borrelplank
  • gezellig met een groep van circa 20 personen
  • op leuke locaties in Utrecht, bereikbaar met ov
  • koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen

 

Lezing of activiteit met collega’s, familie of vrienden?

Wil je een lezing of presentatie organiseren die mensen bij elkaar brengt en inspireert, bijvoorbeeld voor een teambuildings-, studiedag of familieweekend? Heb je als bedrijf een hart voor duurzaamheid? Samen bespreken we de mogelijkheden! Stuur een berichtje naar anke@climatechain.nl.