machtig kleine stapjes voor een beter klimaat

Start jouw impact

Met climatechain ontstaat er een kettingreactie van positieve impact. Eentje die een leven lang meegaat en de mensen om je heen beweegt. Ontdek en deel jouw climatechain.

 

Wat als niet alleen jij maar ook jouw volgers machtig kleine stapjes zetten voor een beter klimaat? Stel je eens voor hoe we samen het klimaat de andere kant op kunnen veranderen?

3 MANIEREN OM IMPACT TE HEBBEN

Meld je aan voor tips

manieren om impact te hebben

Elke week ontvang je een korte e-mail die je helpt een positieve impact te hebben op het klimaat. Of je nu gelooft in de impact van één individu, je niet langer machteloos wilt toekijken of je ervan overtuigd bent dat we met zijn allen wat goeds te doen hebben met de wereld.

Ja, ik doe mee!

Deel via social media

manieren om impact te hebben

Wat als jij één iemand uit jouw sociale netwerk weet te enthousiasmeren? En wat als dit overslaat van de ene op de andere persoon? Climatechain is de positieve impact die je kunt hebben. Kleine stapjes van veel mensen, maken grote sprongen vooruit voor het klimaat.

Stuur een whatsapp

manieren om impact te hebben

Wil je geen e-mail ontvangen, maar waardeer je deze website en ken je iemand die blij zou worden van climatechain? Dan zou het geweldig zijn als je hem of haar een link van climatechain doorstuurt via whatsapp. Zoiets kleins kan leiden tot iets groots, bedankt!

1000 kilo CO₂ stoot je uit als je...

  • 300 kilo printerpapier gebruikt
  • 6000 kilometer rijdt met een dieselauto
  • 16.000 kilometer met de trein reist
  • 8 keer heen en weer vliegt van Amsterdam naar Londen

1000 kilo CO₂ win je terug met...

  • 50 bomen die 1 jaar groeien…
  • 1 windmolen die 4 uur draait…
  • 396 vegetarische maaltijden

Hoe ziet 1000 kilo CO₂ eruit? Als...

  • 500 CO2-brandblussers
  • 125 m3 cola
  • 1 luchtballon van 200 m3

Ontdek en deel jouw climatechain

Door 1 halogeen- of gloeilamp om te wisselen voor een ledlamp, bespaar je 75% tot 85% aan energie. Gemiddeld hebben we in Nederland per huishouden nog 24 onzuinige lampen in gebruik. Als je die vervangt, dan scheelt dit je jaarlijks 50 euro op de energierekening.

Door 1 retourtje Thailand te laten vliegen, bespaar je 2700 kilo CO₂. Dit is vergelijkbaar met het verwarmen van een energiezuinig huis met label A voor 2 jaar!

Plaats 10 zonnepanelen op je dak: het scheelt 1.100 kilo CO₂ per jaar. En na 7 tot 9 jaar heb je het aankoopbedrag terugverdiend. Met een levensduur van 25 jaar levert dit je 15 jaar gratis stroom op.

Door 1 leven lang de fiets te pakken voor afstanden tot 7,5 km, heb je tegen de tijd dat je 80 jaar bent je ecologische voetafdruk verkleint met ruim 24.000 kilo CO₂.

Als 1 van je vrienden 1 vegetarische maaltijd eet, dan win je daarmee de hoeveelheid water vergelijkbaar met 27 waterkannen voor een gezin dat woont in een derdewereldland zonder drinkwatervoorziening.

Met 10 vrienden die meer plantaardig eten, zou je de hoeveelheid CO₂ uitsparen die gelijk staat aan het verwarmen van 117 huizen voor 1 jaar.

Bronnen: Climate Neutral Group, Dutch Renewergy, Greenprint Project

Wat is jouw climatechain?

We hebben het allemaal in ons om een positieve impact te hebben op het klimaat met de keuzes die we elke dag maken.