Supermarkt Survival: Leer Duurzame Keuzes Maken in 30 dagen

Van keuzestress in de supermarkt naar een bewust boodschappenlijstje
De Supermarkt Survival bestaat uit 30 inspirerende e-mails én een download met de highlights voor op je telefoon

tips voor gezonde boodschappen

In 30 dagen ontdek je:

 • Welke soorten groenten, fruit, vlees, zuivel en andere voedingsmiddelen de meest milieuvriendelijke keuze zijn (en waarom).
 • De meer dan 60 tips voor gezonde, smaakvolle en duurzame vervangers voor een aantal producten op je wekelijkse boodschappenlijstje.
 • De 10 feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, supermarktprijzen en biologische en lokale producten.

YES, ik doe mee!

300+ tips

machtig kleine stapjes

710+

climatechainers

Rapportcijfer 8

waardering e-mails

“Nooit belerend, gemakkelijk te implementeren en heel leuk geschreven. Deze Supermarkt Survival is voor iedereen relevant; echt een aanrader!”

Yael van der Meer
⭐⭐⭐⭐⭐

“Wanneer doe ik het goed?”

Heb jij dat ook? Dat je de supermarkt in loopt en dat de drukte en de keuzes je naar de keel vliegen. Waarschijnlijk voelt de supermarkt voor jou ook als een soort van ‘overleven’.

En dus pak je uit de schappen wat je altijd al pakt. Een beetje onbewust, uit gewoonte en automatisme. Of misschien laat jij je juist leiden door aanbiedingen en marketing.

Tegelijkertijd doe je echt wel je best om gezond, lekker en goed eten te kopen. Producten en gerechten waar je dol op bent. Voor je gezin, voor jezelf én voor het klimaat. Dat is super! Alleen je vraagt je telkens af: Welke keuze is nou goed?

Er gaan gedachtes door je hoofd, zoals:

 • Ik wil wel duurzamer kiezen. Maar hoe dan?
 • Geen energie voor. Of geen tijd!
 • Klopt dit keurmerk wel?
 • Das geloof ik niet gezond :(
 • Das geloof ik drie keer zo duur!
 • Ik vind ‘gemak’ ook wel fijn

 

Je vertelt jezelf op deze manier dat ‘duurzaam’ moeilijk is. Terwijl je graag duurzamer wilt leven, dus laten we afspreken dat ik je ga helpen om daarin direct stappen te zetten tijdens het boodschappen doen.

Ja, ik doe mee!

In de supermarkt zijn er zoveel keuzes, producten, merken en keurmerken. Daardoor lijkt het allemaal heel ingewikkeld. Survival in de supermarkt.

Maar dat hoeft het niet te zijn! Ik heb het behapbaar gemaakt. Zodat je de vertaalslag kunt maken van WILLEN en WETEN naar DOEN.

Zodat je lekker en gezond kunt kiezen voor de producten en gerechten waar je dol op bent.

Duurzaam hoeft ook niet duurder te zijn. Je kunt milieuvriendelijke keuzes maken die ook vriendelijk zijn voor je portemonnee.

Daarbij komt kijken dat niemand je gaat vertellen wat jij moet kiezen. Ik ook niet. Jij maakt je keuzes zelf wel.

Hoe zou het zijn als je:

 • weet hoe je elke dag bijdraagt aan een betere wereld. Met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt.
 • in de drukte van alledag duurzame keuzes kunt maken, gewoon in de supermarkt bij jou in de buurt. Zet duurzame voornemens om in duurzaam doen.
 • keuzestress en schuldgevoel te slim af bent. Jij voelt je goed bij een duurzamer leven en de wereld ook!

 

Het is tijd om meer te weten over duurzame voeding in de supermarkt.

 

Hoe je dat doet?

 

Doe mee aan de Supermarkt Survival – Leer in 30 dagen welke keuzes in de supermarkt duurzaam zijn.

In 30 mailtjes ontdek je hoe je duurzaam kiest als je boodschappen doet. Van keuzestress in de supermarkt naar een bewust boodschappenlijstje.

De Supermarkt Survival is niet moeilijk of saai. De mailtjes staan vol positieve en praktische tips die je direct kunt gebruiken in de supermarkt.

Ook ontvang je een handige download voor op je telefoon. Voor als je tijdens het boodschappen doen nog eens denkt: hoe zat het ook alweer?

Meld je nu aan.

Leer in 30 dagen welke keuzes in de supermarkt duurzaam zijn
duurzaam boodschappen doen

Na deze survival weet je:

 • De 30+ tips over hoe je duurzaam boodschappen doet, zonder keuzestress en schuldgevoel, gewoon in elke supermarkt.
 • Welke soorten groenten, fruit, vlees, zuivel en andere voedingsmiddelen de meest milieuvriendelijke keuze zijn.
 • Wat sommige producten duurzamer maakt dan andere en wat de impact is van bijvoorbeeld productie, transport en verpakking.
 • De meer dan 60 tips voor gezonde, smaakvolle en duurzame vervangers voor een aantal producten op je wekelijkse boodschappenlijstje.
 • De 10 feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, supermarktprijzen en biologische en lokale producten.

Dit zeggen deelnemers over andere workshops:

 

“Echte aanrader! Anke heeft enorm veel kennis die ze in makkelijke, praktische stappen uitzet. Dit smaakt naar meer!”
Marianne, Nijmegen
⭐⭐⭐⭐⭐

“Je gaat naar huis met een hoop nieuwe tips en trick om je huishouden te verduurzamen.”
Sanne, Nijmegen
⭐⭐⭐⭐⭐

Doe mee voor de lage prijs van € 24

Je krijgt een paar keer per week van mij een e-mail. Kort, krachtig, gemakkelijk te onthouden en altijd met een glimlach :) Zo doe ik dat 30 dagen in totaal, vanaf het moment dat jij je inschrijft.

De Supermarkt Survival is niet moeilijk of saai. De mailtjes staan vol positieve en praktische tips die je direct kunt gebruiken in de supermarkt.

Je hebt altijd toegang tot de Supermarkt Survival. Lees de e-mails in je eigen tempo.

Ook ontvang je als bonus een download met een samenvatting van de belangrijkste informatie uit de Supermarkt Survival. Handig voor op je telefoon!

Je ontdekt hoe je elke dag bijdraagt aan een betere wereld. Met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt. In de Supermarkt Survival vind je geen promotie van producten en merken.

De eerste editie van januari 2023 had bijna honderd inschrijvingen (95!)

Je kunt je dit jaar nog inschrijven voor € 24,-

Dit is een lage prijs omdat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen om duurzame keuzes te maken in de supermarkt. Zeker gezien alle tijd die erin zit om de informatie in databases, boeken, artikelen en footprintzoekers door te spitten.

De werkelijke waarde van de Supermarkt Survival is circa € 38.

Ik weet niet wanneer ik de inschrijving voor de Supermarkt Survival weer sluit. Pak nu je kans. Leuk dat je meedoet!

Inclusief:

 • BONUS! Download in pdf met de belangrijkste informatie van de Supermarkt Survival voor op je telefoon
 • Onbeperkte toegang tot alle tips uit de Supermarkt Survival. De 30 inspirerende e-mails kun je bewaren en terugvinden in je inbox

 

Tijdelijk doe je mee

voor geen € 38, maar slechts …

€ 24

Supermarkt Survival: Leer Duurzame Keuzes Maken in 30 dagen

Van keuzestress in de supermarkt naar een bewust boodschappenlijstje
De Supermarkt Survival bestaat uit 30 inspirerende e-mails + download met highlights voor op je telefoon

 

“Pas zocht ik nog eens een mailtje op om een keurmerk op een product te checken ;) Super handig”
Justin Muis
⭐⭐⭐⭐⭐

 

“Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook door een beetje luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig! Alle informatie kreeg ik van Anke overzichtelijk toegestuurd.”
Meike Coster

⭐⭐⭐⭐⭐

Over Anke

Met climatechain help ik mensen zoals jij en ik, in de drukte van alledag, duurzamer te leven. Elke dag een beetje duurzamer. Met kleine stapjes, in de dagelijkse dingen die je doet.

In januari 2020 ben ik climatechain gestart. Ik kreeg het idee bij mij thuis gewoon op de bank op een doordeweekse avond.

Ik weet niet eens meer of er nieuws op was over nog een mislukte klimaattop, plastic soep, bijensterfte, toenemende CO₂-uitstoot of een overstroming of orkaan als gevolg van de opwarming van de aarde.

Maar wat me is bij is gebleven is de moedeloze gedachten waar meer mensen last van hebben in de klimaatcrisis. Mijn gevoelens van machteloosheid, schuld, angst en boosheid wilde ik omzetten naar iets positiefs.

duurzaam leven

Mijn ervaring als schrijver gebruik ik voor het delen van machtig kleine stapjes voor een beter klimaat. Om praktische informatie over een duurzamer leven algemeen toegankelijk, bruikbaar en inspirerend te maken.

Je vindt meer dan 300 gratis tips online. Inmiddels zijn er 710+ climatechainers die zich hebben ingeschreven voor het ontvangen van mijn duurzaamheidstips.

In 2022 ben ik gestart als ondernemer. Ik geef workshops en spreek over wat je dagelijks kunt doen voor een beter klimaat.

In de supermarkt ergerde ik me aan al het plastic. Wat een struikelblok. Ik vroeg me af waarom producten vaak zo irritant zijn verpakt. En hoe belangrijk is überhaupt de verpakking in de voedselimpact?

Ik wilde weten welke keuzes in de supermarkt de beste zijn voor de wereld. Ik wilde leren hoe ik het verschil kon maken met wat ik DAGELIJKS eet en wat ik WEKELIJKS koop.

Daarom heb ik uitgezocht welke producten duurzaam zijn. Maanden ben ik ervoor gaan zitten. Ik heb heel wat rondjes gemaakt in de supermarkt :)

Wat leerde ik? Er is veel achtergrond te vinden over de milieubelasting van voedingsmiddelen. Ik heb de tijd genomen om me te verdiepen in de informatie in databases, boeken, artikelen en footprintzoekers.

De keuzes in de supermarkt zijn niet altijd even zwart-wit. Er zijn zoveel producten, merken en keurmerken. Daardoor lijkt het allemaal heel ingewikkeld.

Dat hoeft het alleen niet te zijn! Ik houd het graag simpel. Wat ik heb geleerd kun jij nu in veel minder tijd ook te weten komen ;)

Nu help ik anderen om ook duurzamer te kiezen. Van keuzestress in de supermarkt naar bewust boodschappenlijstje. Jij voelt je er goed bij en de wereld ook!

YES, ik doe mee!

Supermarkt Survival in het kort

 • De Supermarkt Survival bestaat uit 30 inspirerende e-mails
 • BONUS: handige download met de highlights voor op je telefoon
 • Volg de Supermarkt Survival stap voor stap in je eigen tempo
 • Je krijgt concrete en praktische tips die je direct kunt toepassen
 • Start e-mails vanaf midden januari 2024

“Heel tof!”
Kyra van den Boomen
⭐⭐⭐⭐⭐

“Wanneer ik nu in de supermarkt sta, staat Anke naast me (figuurlijk ;-). Bij bijvoorbeeld groente, fruit, vleesvervangers, noten en plastic verpakkingen heb ik tips uit haar praktische, goed onderbouwde mails in mijn hoofd om me te helpen ook werkelijk mijn gedrag aan te passen”
Alitha Gevers
⭐⭐⭐⭐⭐

“Geen ingewikkelde, grote stappen, maar juist kleine, behapbare stapjes die makkelijk toepasbaar zijn.”
Yael van der Meer
⭐⭐⭐⭐⭐

“De Supermarkt Survival heeft mij geholpen mijn intentie om duurzaam boodschappen doen om te zetten in het daadwerkelijk doen.”
Jasper de Witt
⭐⭐⭐⭐⭐

Ik meld me aan