Belastingvrij schenken aan het goede doel

Tip • 15 maart 2022

Oekraïense vluchtelingen die opvang vinden bij Nederlanders thuis. De Kruidvat die de donatie van jouw spaarpunten verdubbeld voor het goede doel. Uber dat gratis ritjes aanbiedt voor vluchtelingen nabij de grens met Polen.

En niet te vergeten: de talloze hulpacties in dorpen en steden voor de inzameling van kleding, luiers en slaapzakken. De afgelopen weken zijn er veel creatieve manieren bedacht om Oekraïners bij te staan in het oplopende conflict met Rusland.

Je hebt vast wel gehoord van het boeken van een Airbnb in Oekraïne en dat je aangeeft niet te komen. Zo ontvangt iemand direct geld om zichzelf en anderen mee te redden. Je kunt ook een verblijfplaats via Airbnb tijdelijk beschikbaar stellen voor een vluchteling.

Geef je gift op bij de belasting

Wil je ook wat bijdragen? Heb je bijvoorbeeld een klein of groot bedrag overgemaakt aan Giro555? Bij deze dan een reminder om je gift af te trekken van de belasting.

Onder bepaalde voorwaarden zijn ook schenkingen ten gunste van goede doelen voor het klimaat aftrekbaar. Dat levert vaak zelfs een interessant belastingvoordeel op.

Kijk maar eens naar deze calculator of dit rekenvoorbeeld van een gift van 100 euro per jaar.

Fijne week! Anke