Biologische bloemkwekerijen op de kaart

Tip • 5 juli 2022

Het toppunt van snoezig? Dat is toch wel een hommel of bij die tijdens zijn harde werken in slaap is gevallen ín een bloem :)

Slapende hommels en bijen

Ooit gezien? Zo schattig hoe zo’n beestje met zijn kont vol met stuifmeel uit een bloem bengelt.

Ik zag afgelopen weekend zo’n weggedommelde hommel in onze tuin. En toen kreeg ik ineens een minder mooi plaatje in mijn hoofd …

Insecten verlamd door giftige bestrijdingsmiddelen

Soms raken hommels en bijen namelijk verlamd door toedoen van de mens. Wist je dat? Door gebruik van bestrijdingsmiddelen in de bloementeelt.

Het is bijna niet te geloven, maar verboden schadelijke stoffen zijn nog gewoon gevonden op tulpenbollen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes. Allemaal bloemen die massaal gekocht worden bij bekende Nederlandse tuincentra.

Wil jij daarom je tuintje vol zetten met gezond voedsel voor insecten?

Biologische kwekerijen en meer tips

Koop dan biologisch geteelde bloembollen en planten en inheemse zaden. Ook is het duurzamer om planten ‘jong’ te kopen in plaats van ‘volwassen’. Lees meer van dit soort groene bloementips op mijn website.

Op biotuinwijzer.nl vind je een overzicht van webshops en meer dan 500 Nederlandse kwekerijen, pluk- en proeftuinen voor biologisch tuinieren.

Woon je in Nijmegen? Breng eens een bezoekje aan kwekerij plantenvanhier.nl. Dat is in Malden net even een andere afslag dan die van Intratuin ;)

Fijne week!

Anke

PS Wil je nog meer bijen blij maken met bloemen en groen? Goed nieuws! Als je dit vóór 31 augustus 2022 regelt dan kun je 15% korting ontvangen op het aanleggen van een groen dak.