Bloemen! In seizoen en van koude grond

Tip • 3 mei 2022

Hoe kan ik zo ondankbaar zijn? Dat gaat door mijn hoofd als ik een mooie bos bloemen krijg.

Sorry : |

Bloemen zijn namelijk echt wel leuk om te krijgen. Maar bij overheerst een gek soort schuldgevoel. Ik ben er nog niet uit hoe dat precies komt.

Nogmaals sorry! Aan lieve familie, vrienden en  ̶  wat minder in aantal  ̶  romantische aanbidders. Aan iedereen die me ooit bloemen gaf en aan iedereen die me ooit nog van plan is om bloemen te geven.

Ben jij altijd blij met bloemen?

Het lukt me gewoon niet om alleen maar blij te zijn met bloemen. Ik heb door een of andere rare kronkel moeite met bloemen krijgen.

Soms krijg je ze met bossen tegelijk en weet je niet waar je ze overal laten moet. Soms krijg je ze vlak voordat je een tijd van huis gaat. Ik geef ze dan door en maak er iemand anders blij mee (tenminste dat denk ik dan :)

Geef jij graag bloemen cadeau?

Laten we het dan maar hebben over duurzame bloemen. Welke bloemen zijn bijvoorbeeld heel geschikt om te geven met Moederdag?

Duurzame bloemen voor Moederdag

Op één staan natuurlijk de geknutselde bloemetjes van papier en de boeketjes die je al eerder verkreukeld in de schooltas vond (zo lief :)

Daarnaast zijn in deze tijd van het jaar tulpen, narcissen en lelies een goed idee. In de bloemenkalender van Milieu Centraal kun je zien welke bloemen in seizoen zijn.

Biologisch en van koude grond

Misschien weet je al dat biologische bloemen van de koude grond een betere keuze zijn voor het milieu dan bloemen uit de kas. Per bosje bloemen scheelt dat al snel het energieverbruik dat gelijk staat aan achttien draaitjes van je wasmachine. 18 wasbeurten!

Verder is het goed om biologische bloemen te kopen. Biologische bloemen worden gezond gehouden door biodiversiteit van de bodem en de inzet van insecten en vogels, in plaats van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Meer tips voor bloemen

Eerder verzamelde ik met jullie deze tips die nu op de website staan:

Fijne week! Anke