Cashback op je oude koelkast (of vriezer)

Tip • 17 mei 2022

50 euro. Dat is wat een koelkast gemiddeld aan elektriciteit verbruikt per jaar. Ook die tweede koelkast. Je kunt eens kijken of je die er sowieso uit kunt gooien ;)

Koel of gekoeld bewaren?

Het is zo verleidelijk om de koelkast lekker vol te proppen. Soms met de gedachte dat je producten dan langer houdbaar blijven. Maar dat is niet altijd zo.

Kijk maar eens naar de verpakking. Vaak staat er ‘koel bewaren’ of ‘gekoeld bewaren’. Ken je het verschil?

Voor gekoeld bewaren geldt de koelkast (of soms volstaat een kelder) en voor koel bewaren is een donker keukenkastje koel genoeg.

Wat hoort er in de koelkast?

Of neem nou ‘vruchtgroenten’ zoals komkommer, tomaat, paprika, aubergine en avocado. Ze kunnen niet zo goed tegen de kou en bederven er juist sneller door.

Ook sauzen zoals mayonaise of curry horen niet in de koelkast thuis. Dat heeft te maken met de conserveermiddelen die erin zitten. En hoe zit het dan met eieren of fruit?

Lastig te onthouden dit!

Hoe weet je of iets in de koelkast hoort of niet? Ik heb daar wel een handig hoofdregeltje voor.

Werkt bijna altijd :) Staat een product namelijk gekoeld in de supermarkt? Dan kun je het thuis ook beter in de koelkast zetten.

Ruil je koelkast in voor geld

Kom je na deze hele exercitie tot de conclusie dat je wel een koelkast missen kan? Of heb je er nog eentje staan? Ongeveer 10 jaar oud, eentje die zeer schadelijke en gevaarlijke broeikasgassen bevat?

Lever je koelkast in en ontvang met deze actie € 35 retour bij aankoop van een energiezuiniger model in de maand mei of juni. Je mag ook een oude vriezer of koel-vriescombinatie het loodje laten leggen.

Fijne week! Anke