Zero waste citroensap

Tip • 10 maart 2023

Easy peasy lemon squeezy. Ik ben echt gek op citroenen. Er zijn echt tig manieren waarop ik één citroen gebruik.

Binnenkort geef ik daarover eens een kijkje in mijn keuken. Omdat ik zo vaak citroensap gebruik, kan ik wel een gat in de lucht springen met deze zero waste lifehack voor citroenen.

Nu kan ik met het sap van citroen snel dat kinky zuurtje geven aan een salade, pasta, thee, dessert, limonade of cocktail. Zonder dat ik daarvoor het citroensap tussen mijn vingers hoef te zeven (en dan toch nog wat van de zaadjes laat vallen in wat ik aan het maken ben :)

Easy peasy vers citroensap

Dit is wat je doet. Rol eerst de citroen over een snijplank ‘to get the juices flowing’. Prik daarna met een schone satéprikker of een klein mesje (een paar keer) in de citroen. In de kant waarmee de vrucht niet aan de boom heeft gehangen.

Knijp het sap dat je nodig hebt uit de citroen en bewaar de rest met citroen en al in de koelakst tot volgend gebruik. Bekijk dit als je het handig vindt om de instructie in een filmpje te zien.

Zero waste citroen persen

Voortaan heb je vers citroensap bij de hand dat je gewoon kunt bewaren in de citroen zelf. Het is niet eens nodig om de citroen open te snijden. Op deze manier zorg je ervoor dat de citroen niet uitdroogt en je uiteindelijk de vrucht misschien wel half gebruikt weggooit.

Deze tip voor citroensap is zero waste en voorkomt voedselverspilling. Het is niet meer nodig om een flesje citroensap uit de supermarkt mee te nemen. Weet je wel, zo’n handig flesje van plastic in de vorm van een citroen :|

Liefs, Anke