De mooiste cadeaus verpak je in stof!

Tip • 30 november 2021

Wat ik moeilijk weg kan doen? Waar ik een zwak voor heb? Dat zijn stoffen. Ik lijk wel een soort textielverzamelaar. Altijd nog wel een lapje waar ik ooit nog iets mee kan.

Met als resultaat: een doos vol mooie stoffen uit andere landen. Uit de tijd dat ik nog verre reizen maakte. Of allemaal lapjes met herinneringen eraan van baby’s die inmiddels kinderen zijn.

En daar ligt alles dan. Niks te doen. Allerlei projecten en ideeën die wél in mijn hoofd opkomen maar niet komen uit mijn handen.

Toch is dat ook niet helemaal waar. Ik heb bijvoorbeeld voor onze verjaardagen een vrolijke slinger laten maken van de buitenbroekjes van de wasbare luiers van de kinderen (joepie, uit de luiers!)

Ook liet ik eerder vierkante doeken naaien van textiel met toffe prints (zelf kan ik niet eens netjes in een vierkant stikken, geloof ik). Die gebruik ik nu in plaats van inpakpapier. De ‘giftwrap’ of doorgeefdoek is een cadeau an sich en een mooie manier van duurzaam inpakken!

Duurzaam inpakken zonder inpakpapier

Naast verpakken in stof zijn er zóveel goede alternatieven te vinden voor al die rollen cadeaupapier. Er is herbruikbaar cadeaupapier te verkrijgen. Groeipapier met bloemenzaden. Zelfs boomvrij cadeaupapier van landbouwafval!

Maar wat natuurlijk ook gewoon kan: hergebruik papier van oude kranten, landkaarten, stripboeken en de kleurrijke pagina’s uit oude magazines.

Sticker met Sinterklaas erop. Pietenplaatje erbij. En klaar!

Groet, Anke

PS Hoe ziet een duurzaam cadeau eruit? Lees mijn tips voor duurzame cadeaus in december.