Deur dicht met een deurveer of deurdranger

Tip • 2 november 2021

Ik ben hardleers. Ook als het om deuren gaat.

Zo moest mijn vader toen ik klein was zichzelf steeds herhalen: ‘Ben je soms in de kerk geboren?’. Of mijn moeder riep me na, als ik de deuren niet achter me sloot: ‘Ik stook toch niet voor de hele buurt!’

Nu is het mijn man die me erop attendeert dat ik een deur niet dichtmaak. Ik laat ze niet meer wagenwijd openstaan, zoals ik deed toen ik klein was, maar nog wel op een kier (en dat is uiteraard net zo onzinnig en irritant).

Daarnaast zijn er nu die twee heerlijke koters die we thuis hebben rondlopen. Ze huppelen, lachen en snellen door het huis. Eenmaal een deur doorgegaan lijken ze net als hun moeder niet meer achterom te kijken.

Maar ja … Het is herfst en het weer verandert. Je wilt de kou toch buiten de deur houden om het binnen aangenaam te hebben.

Hoe zorg je hiervoor? Hoe laat je geen warmte weglekken via openstaande deuren?

Duurzaam! Deurveer of deurdranger

Misschien heb ik iets voor je dat beter werkt dan: ‘Doe die deur dicht!’ :) Deze tip kreeg ik trouwens via een van jullie.

Het is een deurveer die ervoor zorgt dat de deuren in huis vanzelf en zachtjes dichtgaan. Je vindt ze al voor een paar tientjes in allerlei soorten. Ze zijn niet zo groot en ze vallen niet zo op; er is altijd wel een deurveer of deurdranger die past.

Ga jij een deurveer uitproberen? Leuk als je dit me laat weten!

Fijne week, Anke