Dit zijn de 2 duurzaamste zorgverzekeraars van 2022

Tip • 16 november 2021

Eerder al stapte ik over op een duurzame bank (ASN Bank en Triodos). Dit jaar stap ik ook over naar een duurzame zorgverzekering.

Miljoenen, soms miljarden euro’s beleggen zorgverzekeraars namelijk in bedrijven. Allemaal van jouw, mijn, ónze premie voor de zorgverzekering.

Waar gaat dit geld allemaal naartoe? Daarop heb jij dus invloed met je keuze in zorgverzekering.

Overstappen is écht een supersimpele actie met grote impact. Je laat ermee je stem horen. En dat je het belangrijk vindt dat een zorgverzekeraar dit geld goed investeert (en niet in bijvoorbeeld grote bedrijven die milieuschade veroorzaken voor de winning van fossiele brandstoffen).

Hoe scoort jouw huidige zorgverzekering op duurzaamheid? Wie belegt je geld groen? En welke aanbieder heeft een aantrekkelijke prijs? Andere mensen (niet ik :) hebben dit allemaal gelukkig grondig voor je uitgezocht. Je hoeft zelf niet vast te lopen in de beantwoording van deze vragen.

De 2 duurzaamste zorgverzekeraars

A.S.R. en Achmea zijn de twee koplopers die de andere grote zorgverzekeraars vér achter zich laten. Ver achteraan hobbelen VGZ, CZ en Menzis met labels als OHRA, Nationale Nederlanden, IZZ en Univé.

1. A.S.R. waaronder ook Ditzo valt
2. Achmea waaronder de labels FBTO, De Friesland, Zilveren Kruis, Interpolis

En wil je dit handige rijtje ook afgezet hebben tegen prijs? Hier vind je de goedkoopste duurzame zorgverzekeringen voor 2022.

Doe er je voordeel mee en de planeet een plezier :)

Fijne week! Anke