Ecosia installeren: duurzame zoekmachine

Tip • 24 juni 2022

Lees deze tip voor een héél eenvoudig machtig klein stapje voor een beter klimaat. Dit is zo simpel. Je kunt het meteen vandaag even geregeld hebben. 20 miljoen mensen gingen je voor ;)

Ecosia als standaard zoekmachine

Ik wil je vragen om Ecosia in te stellen als je duurzame zoekmachine. Ecosia plant bomen voor jouw zoekopdracht op internet. Daarnaast heeft Ecosia eigen zonnepanelen die meer dan genoeg energie opwekken voor al onze zoekopdrachten.

Hoe stel je Ecosia in?

Ongeacht de browser die je hebt? Dit kost maar een paar minuten van je tijd. Op Ecosia vind je gemakkelijke instructies.

En gebruik je Ecosia al (naar aanleiding van mijn eerdere tip)? Beschouw dit mailtje dan als een herinnering om Ecosia op ál je devices te installeren. Dat heb ik voor mezelf ook even gecheckt. Hun nieuwe beeldmerk was mijn reminder.

Bomen planten met Ecosia

Met mijn telefoon staat mijn bomenteller op ruim 500 geplante bomen via Ecosia. Op deze laptop heb ik er al zo’n 3000 staan.

Daarmee draag ik een klein beetje bij aan het totaal aantal bomen dat Ecosia sinds de oprichting in 2009 heeft geplant. Dat zijn er 150 miljoen!

Overigens plant Ecosia niet zomaar bomen. Ze planten verschillende boomsoorten in meer dan 35 landen. De juiste bomen op een bepaalde plek.

Raad eens hoeveel winst?

Tot slot: Hoeveel winst denk je dat Ecosia inzet voor klimaatacties? Welk percentage zou je noemen? Dat vind ik ook ongekend.

Ze geven namelijk 100%. Waarvan mimimaal 80% van de winst gaat naar boomplantprojecten.

Voelt goed toch? Om elke dag met zoiets simpels als je zoekopdracht bij te dragen aan meer bomen. Aan meer vruchtbaarheid, meer biodiversiteit en meer inkomsten voor lokale gemeenschappen.

Vergeet niet om Ecosia vandaag nog te installeren.

Fijn weekend! Anke