Half werk is een goed begin

Tip • 21 februari 2023

Je hele leven hoor je niet anders. Je mag de kantjes er niet vanaf lopen. Dat krijgen we geleerd van jongs af aan.

Ouders geven het mee in de opvoeding. Je moet volledig gaan voor wat je wilt bereiken in het leven. Iets half doen is niet goed genoeg. Volgens mij is daar zelfs een Franse slag om geweest ;)

Ook ik ben zo opgevoed (mam, voor als je dit leest: toch ben ik gek op je) Maar ik kan het niet laten … Ik ben weer eens irritant eigenwijs.

Ik ben er namelijk stellig van overtuigd dat het juíst belangrijk is om halve stappen te zetten naar een duurzamer leven.

Half werk is een goed begin

Draai het maar eens om: het halve werk is een goed begin. Je haalt zo met weinig moeite direct 50% van de winst! Ook bespaar je direct 50% in je portemonnee als je maar iets voor de helft gebruikt.

Dat voelt lekker voor jezelf en voor de planeet. Plus je kunt er gemakkelijk een uitdaging met jezelf van maken. Wat lukt je allemaal nog meer om te ‘halveren’?

Ik ben dit jaar enkele weken de trotse ambassadeur van 52 weken duurzaam. Deze week is dat met Eerste Kamer-politica Mei Li Vos.

De uitdaging van deze week is om je voetafdruk te halveren door te minderen in wat je gebruikt als consument.

Wat probeer jij te halveren?

Ik zal anders wel beginnen. Met meteen maar een oprechte confessie. Als ik met een zak chips op de bank beland, dan probeer ik die niet in één keer helemaal leeg te eten (met wisselend succes ;)

En als ik het eten kook dan eten we vegetarisch. Doe ik de boodschappen? Dan haal ik geen vlees meer in huis.

Mijn ‘betere helft’ is trouwens ook heel goed op weg. In een half jaar tijd werden we zowat vegetarisch. Soms belanden er nog twee stukjes kip op ons bord die we met ons viertjes delen.

Daarnaast halveer ik nog meer. Maar een lijstje van wat ik halveer is nog te lang voor een kort bericht.

Maak ik je nieuwsgierig? Ga maar eens kijken naar dit artikel. Ik heb wat inspiratie voor je opgeschreven. Dit is mijn lijstje van ‘halveren’.

Wat halveer jij? Leuk als je dit laat weten!

Liefs, Anke