Hier huur of koop je een duurzame kerstboom

Tip • 10 december 2021

Heb je de kerstboom al in huis gehaald? De heerlijke geur van een echte spar of den?

Eigenlijk jammer en niet meer passend bij de kerstgedachte van nu: koop je een mooi groene kerstboom dan ligt hij na een paar weken met uitgevallen naalden tussen zijn andere treurige vrienden op de stoep. Van levende boom naar wegwerpproduct.

Ik deel daarom vijf links met locaties waar je een duurzame kerstboom kunt huren, adopteren of kopen. Wel goed om een locatie in de buurt te zoeken. Dit is namelijk alléén een duurzame optie als de kweker, tuinder of organisatie waar je de boom haalt niet te ver rijden is.

Er blijft weinig over van de milieuwinst als je er een half uur of meer dan 20 kilometer voor onderweg bent. Weg klimaatvoordeel. Gelukkig zijn er volop locaties in heel het land :)

Waar verkopen of verhuren ze duurzame kerstbomen?

  1. Adopteer een kerstboom met uitgiftepunten in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Haag, Driehuis, Groenekan, Groningen, Leusden, Nijmegen, Rotterdam, ’s Graveland en Tilburg.
  2. Duurzame kerstbomen met uitgiftepunten in Achterveld, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Driebergen, Ede, Hillegom, Hilversum, Laren, Odijk, Uithoorn, Utrecht en Zeist.
  3. Kerstboombewust met bezorging vanuit Den Helder.
  4. Graaf je kerstboom uit met kluit en al in Bant, Bunnik, Doornenburg, Enschede, Hoenderloo, Huizen, Naarden, Schoorl, Voorschoten.
  5. Beterboompje (zonder kluit) plant twee adoptieboomstekjes terug. Met bezorging en ophalen in Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Ede, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rhenen, Rotterdam, Scheveningen en Utrecht.

Weet jij nog een locatie? Laat het weten dan voeg ik deze volgend jaar toe!

Fijn weekend! Anke

PS Ook leuk: hier vind je een kerstboom van stof voor aan de muur (zelfs met kerstverlichting).