Kijktip Food for Thought

Tip • 19 april 2024

Dit is weer zo’n mail waarop meteen vijf mensen uitschrijven. Dat is ook een vorm van wegkijken en verdedigen. Soms doe ik dat ook, hoor. Kijken doet te veel pijn.

Past ook niet zo bij het voorjaar en de eerste zonnestralen. Of bij de blije kriebels die je voelt als je bloemetjes, bijtjes, koetjes en kalfjes ziet.

Documentaire Food for Thought

Maar deze kuikentjes hebben het, nét uit het ei, een stuk minder fijn. Klik hier om te zien hoe we kuikens ‘verwerken’. Met de hulp van kratten, trechteruitlopen en productielijnen.

En denk nou niet dat dit alleen China is. Dit is ook in Nederland praktijk. Ook gaat dit niet over het kopen van eitjes bij een lokale boer. Dit gaat over honderden producten met ei die jij en ik waarschijnlijk gewoon in de kast hebben staan.

Dit videofragment komt uit de vierdelige documentaire Food for Thought. Over de weg die je voedsel aflegt van productie tot bord. Confronterend! Kijk je met me mee?

Food for Thought elke maandag om 22.15 uur op NPO2.

Liefs, Anke