Koffie zonder bijsmaak (voor jou en het milieu)
Tip • 23 april 2021Ik heb er een verslaving bij. De geur en de vleug van smaak trokken me altijd al. Zelfs het moment herkende ik.
Maar sinds corona ben ik eraan overgegeven. Ik heb het over koffie :) Koffie heeft me door deze tijd getrokken wanneer mijn energie soms ver weg in mijn schoenen zat. Ik stuiter en schrijf er ook zo lekker op (ik zei toch: verslaafd :)
Nu kan ik niet meer zonder!
Hoogste tijd dus voor duurzame tips voor koffieliefhebbers:
1. Zet niet meer koffie dan je drinkt. Giet gezette koffie over in een thermoskan. Of koop net als ik zoiets simpels als een cafetière (lekker!).
2. Koop een duurzaam koffiemerk. Gebruik havermelk of een andere plantaardige melk als je niet van zwart houdt.
3. Gebruik herbruikbare of biologisch afbreekbare koffiecups. Of knutsel ze zelf met een starterkit van bijvoorbeeld HEMA.
4. Laat cups recyclen via de koffiespeciaalzaak of het merk dat je koopt. Lege aluminiumcups mogen vanwege de koffiedrab niet bij het PMD-afval.
5. Koffiefilters zijn biologisch afbreekbaar. Koffiepads niet (doordat er net zoals in veel theezakjes plastic in zit).
Hoe zet jij een duurzaam bakje leut? Op welk merk ben jij verzot? Ik hoor het graag, dat verrijkt mijn smaakpalet.
Groet, Anke
PS Of wil je jouw verslaving opbiechten? Dat mag natuurlijk ook ;)