Laat je lichaam wennen aan kou

Tip • 8 oktober 2022

Ik heb het niet gered. Nog niet eens tot de start van het stookseizoen op 1 oktober :|

Verwarming voor het eerst aan

Op 28 september ging bij ons de verwarming aan. De verwarming staat ingesteld op 18,5 °C. Die halve graad, die doet het um :)

Wanneer heb jij de centrale verwarming weer laten branden? Ik heb onze datum voor 2023 als challenge gezet. Elk jaar ga ik hem dan met een aantal dagen rekken.

Misschien dat ik daar eerst dan naartoe kan werken. Dikste trui uit de kast, thermoshirt van Tencel aan. Ik heb nu toch nog één jaar om me voor te bereiden ;)

Laat je lichaam wennen aan kou

Je schijnt er namelijk voor te kunnen trainen. Dat gaat zo’n beetje hetzelfde als je lichaam laten wennen aan koud douchen.

Dat doe je ook beetje voor beetje, met steeds een iets lagere temperatuur. Natuurlijk, er zijn altijd van die gekken die van de ene op de andere dag beslissen onder een koude straal te stappen.

Helden ;)

Zo zet je het kacheltje in jezelf aan

Wil jij je lichaam meer laten wennen aan de kou? Niet direct aan de thermostaat draaien, maar leren hoe je het kacheltje in jouw lichaam beter reguleert?

Lees dan over hoe je het jezelf warm kunt maken. Online vind je de verhalen van mensen die daarmee de hele winter zichzelf verwarmen en niet de wereld.

Fijn weekend! Anke

PS Slim gebruik maken van je gordijnen helpt ook. Laat de zon binnen deze mooie herfstdagen! Gooi elke ochtend de gordijnen open aan de zonkant van je woning.