Maai niet in mei (voor de bij :)

Tip • 13 mei 2022

De paardenbloembij. Bestaat dit beestje echt?

Jazeker! En net zoals zijn andere bijenvriendjes maak je hem heel blij met bloemen. Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer vrolijke zoemers in de lucht.

Bijen zijn blij met bloemen

Nu de maand mei vol zon is komen door het warme weer allerlei insecten tevoorschijn die op zoek gaan naar eten. Maar in mei staat nog niet zoveel in bloei : (

Help bestuivers zoals de bij, hommel en zweefvlieg daarom een handje door vooral even níets te doen. Ga níet al te vlijtig aan de slag in je tuin. Laat die voorjaarsschoonmaak voor je gazon nog maar even zitten (en neem plaats in een lekkere tuinstoel met een goed boek).

Maai het gras niet in mei

Als je namelijk de grasmaaier laat staan dan komen er vanzelf ook bloemen in je gazon. Madeliefjes en klavers laten zich snel zien. Zij kunnen wel tegen platte voeten. Door de bloemen toe te laten, tover je jouw grasveld om tot een paradijs. Voor de bloemetjes, de bijtjes en jezelf ;)

Paardenbloemen zijn het gele goud!

En laat vooral de paardenbloemen die je tegenkomt ook hun ding doen. Paardenbloemen zijn namelijk popiejopie bij véél bijensoorten.

Interessant? Wil je meer doen? Doe mee aan de bloementelling van Maai Mei Niet en kom erachter hoeveel bijen jouw gazon voedt.

Fijn weekend! Anke