Maak thuis een ‘doneerbox’

Tip • 12 maart 2021

Wat is normaal? Nou ja, ‘normaal’ maak ik dus wekelijks ritjes naar de weggeefkast.

Om spullen te doneren waar anderen nog wat aan hebben. En thuis ruimt het zo lekker op (ik schreef eerder al dat ik blij word van lege kasten :)

Alleen is de weggeefkast in het wijkcentrum nu al lang buiten gebruik. Gelukkig heb ik hier wat op gevonden!

5 alternatieven voor de kringloop of het wijkcentrum:

  1. Plaats een berichtje op Facebook in een groep voor gratis spullen in jouw woonplaats. Of maak er iemand blij mee via Marktplaats (gegarandeerd succes binnen twee dagen).
  2. Zet een stevige doos binnen handbereik in de gang of hal. Hierin verzamel je alles wat je wilt weggeven. Als er iemand toch al wat bij je op komt halen, laat je ze even grabbelen in je ‘doneerbox’. Mooi weer? Ze je ‘doneerbox’ netjes aan de straat. En passant krijgt veel bij mij op deze manier een nieuwe bestemming.
  3. Woon je in een appartement? Plaats in overleg een kastje voor weg te geven spullen in een gezamenlijke hal of kelder. Let op: je kunt er niet even je volle boodschappentas parkeren :)
  4. Klein dorp of gezellige straat? Maak een appgroep aan met een paar buren. Wie iets heeft om weg te geven zet het op de foto, de eerste die reageert mag het hebben. Het ophalen of afgeven regel je privé, buiten de groepsapp. Je kunt klein beginnen, gegarandeerd dat je clubje vanzelf groter wordt.
  5. Kom je uit de regio Nijmegen? De gratis app SamSamBank maakt het mogelijk klusjes en spullen te ruilen. Zo vind je bijvoorbeeld een paar extra handen voor het verwijderen van een laminaatvloer in ruil voor een klusje in de tuin. Of download de gratis app Peerby. Met Peerby kun je spullen uitlenen aan mensen in je buurt. Heb je er ervaring mee? Ik ben benieuwd!

Wat ruimt bij jou thuis lekker op? Ik ben benieuwd!

Groet, Anke