Mijn top 3 milieuvriendelijke vlekkenmiddelen

Tip • 12 mei 2023

De meest gestelde vraag in mijn inbox én tijdens workshops is HOE ik mijn was schoon krijg en WELKE recepten ik gebruik voor zelfgemaakte wasmiddelen.

Heb jij hier ook interesse in? Reageer dan even op dit mailtje met een simpel JA.

Ik ben namelijk aan het uitdenken op welke manier ik deze inspiratie en instructies wil aanbieden.

Dat wordt waarschijnlijk iets met korte video’s. Daar heb ik alleen nog wat tijd voor nodig :)) Ik moet nog ergens een paar drempels over.

Voor nu zet ik in ieder geval alvast een paar 100% natuurlijke vlekkenmiddelen op een rijtje. Een paar van deze milieuvriendelijke oplossingen komen al uit grootmoeders tijd.

Ik kan je zeggen dat de vlekverwijderaars uit mijn schoonmaakarsenaal uitgebreid zijn getest door een panel van drie enthousiaste knoeiers ;)

Tegen hen valt soms echt niet tegenop te wassen. Hier thuis zijn vooral de chocoladevlekken populair!

Waarmee laat jij vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen? Heb je nog een aanvulling op mijn lijstje?

Milieuvriendelijke vlekkenmiddelen

1. Allereerst noem ik azijn, soda, citroensap, vlekkenzout én het zonnetje buiten voor het fris schoon houden van witte en kleurvaste was.

2. Daarnaast is er de groene zeep die je ook kunt gebruiken voor gekleurde was. Ik vind het voordeel van groene zeep dat je het kunt laten ‘intrekken’ zonder dat het de kleur aantast. Tenminste, dat is mij nog nooit gebeurd.

3. Ook gebruik ik ossengalzeep dat nog krachtiger werkt dan groene zeep. Ossengalzeep mag je alleen niet laten opdrogen. Als mijn huidige blok zeep op is dan ga ik een vegan variant van ossengalzeep kopen zonder dierlijke ingrediënten.

JA? Laat je het weten? Geen reactie of een NEE geven mij natuurlijk ook inzicht. Fijn weekend!

Liefs, Anke