Nieuw! Waterpunten op Google Maps

Tip • 17 juni 2022

Wat een domper voor ze. Dopper (van de waterflesjes) heeft last van een keihard negatief imago rondom hun plastic flessen.

Hoezo duurzaam? Denkt iedereen. Ze zijn toch van plastic?

Hoe duurzaam is een dopper?

En hoewel ik geen fan ben van hun drinkbekers, wil ik toch wat voor Dopper recht poetsen. Hun flessen zijn gemaakt van een plastic dat je steeds opnieuw kunt hergebruiken. Daarnaast heeft Dopper sinds een tijd ook flessen van glas en aluminium (maar dat weten veel mensen niet).

Ze willen gewoon de waterbronnen van de wereld beschermen (ik schrijf nooit ‘onze wereld’). Dat is toch een mooie missie!

Overal drinkwater in Nederland

Wij Nederlanders hebben maar half door hoe rijk we zijn met lekker water om te drinken uit de kraan. Vers drinkwater, daar kan je niet zonder. En dat weten ze bij Dopper.

Dus wil je deze zomer je flesje water onderweg bijvullen?

Waterpunten op Google Maps

Dopper heeft ruim 1800 waterpunten in kaart gebracht en een plekje gegeven op Google Maps. Zoek maar eens op ‘water tap’ en bijvoorbeeld je straatnaam.

Heel grappig :) Google Maps geeft daarbij aan dat het drinkfonteintje 24 uur geopend is. Het is maar goed dat er water uit het fonteintje komt en niet iets met een percentage erin.

;)

Hulp bij missie van climatechain

Vind je dit nou echt een toffe tip of inspireer ik je met mijn berichtjes? Wil je climatechain.nl dan alsjeblieft delen met iemand die je kent?

Met zoiets kleins help je mij met mijn missie: ik wil mensen zoals jij helpen met een duurzamer leven. Elke dag een beetje duurzamer. Gewoon in de dagelijkse dingen die je doet.

Dank je wel en een heerlijk weekend!

Anke