Nu is het beste moment voor een duurzamer leven

Tip • 1 september 2023

Zucht! De vakantie is voorbij. Ben jij iemand die terug wil in de tijd? Hoewel mijn vakantie heerlijk was heb ik daar zelf geen last van. Wij kampeerden in Frankrijk.

Hoe was je vakantie?

Om de een of andere reden vind ik dit zo’n irritante vraag. Of misschien is het nog irritanter dat bijna iedereen in deze periode precies dezelfde vraag aan je stelt?

Natuurlijk, allemaal goed bedoeld, dat weet ik wel. Ik denk dat ik dit zelf ook aan zeker tien mensen heb gevraagd. Ik ben net zo schuldig.

Maar wat je vervolgens krijgt is dat je een soort standaard riedeltje als antwoord geeft, waardoor ‘de vakantie’ net zo’n oppervlakkig onderwerp wordt als ‘het weer’.

‘Oké, Anke, leuk zeg. Dat je weer mailt’ :))

Dat gezegd hebbende … Over tot de tip van vandaag. Dit is nogal een belangrijk onderwerp!

Gewoontes doorbreken na vakantie

Wist je namelijk dat het NU de beste periode is om duurzamer te gaan leven?

Misschien ken je Confucius. Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.

Om specifieker te zijn: de periode na de vakantie is het beste moment om een nieuwe gewoonte op te starten. Dat komt doordat je toch al uit je routine bent.

Ook ben je – dat is in ieder geval het idee van vakantie – meer uitgerust. Minder stress maakt je creatiever, energieker en brengt je wilskracht op peil. Dat komt ook van pas als je verandering wilt.

Wil jij weten waarmee jij aan de slag kunt?

Spullen blijken bij de gemiddelde Nederlander op nummer 1 te staan en de auto op 2. Daarna komen je huis, vlees eten en vliegen. Alleen ben je niet gemiddeld.

Breng daarom jouw tips in kaart die je direct kunt toepassen voor een duurzamer leven.

>> Doe de test op de Verborgen Impact.

Bovendien zie je in tien minuten tijd hoeveel aardes er nodig zijn als we allemaal leven zoals jij en ik.

Als een God in Frankrijk ;)

Tot volgende week! Liefs, Anke