Recept: chips van aardappelschillen

Tip • 14 september 2021

Je bent gewaarschuwd … Als je deze tip uitprobeert ben je voortaan een andere aardappeleter :)

Een van jullie wees me op een verspillingsvrij recept voor homemade ovenchips van aardappelschillen. Sinds deze chips bij hem thuis voor het eerst op tafel stonden, houden zijn kinderen hem nauwlettend in de gaten. Aardappelschillen mogen van hen nooit meer in de afvalemmer!

Recept: chips van aardappelschillen

1. Was de aardappels goed voor je ze schilt. Dep de schillen droog met een theedoek of bewaar ze nog een tijdje in een papieren zak in de koelkast. Zo kun je ze opsparen voor een grotere hoeveelheid.
2. Heb je genoeg bij elkaar? Spreid de aardappelschillen uit over een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Voeg paprikapoeder, versgemalen peper, verse knoflook of rozemarijn naar smaak toe.
4. Hussel ze voorzichtig met een flinke scheut olijfolie en wat zout.
5. Bak de schillen op 200 °C in 15 tot 20 minuten tot knapperige chips. Even opletten: ze kunnen snel verbranden en dan is weggooien nog zonde.

Enjoy! Ik hoop dat de chips je goed gaan smaken :)

Groet, Anke

PS Stuur deze e-mail gerust door als je een fanatiek aardappeleter of chipsfanaat kent. Dat vind ik alleen maar leuk.