Recept paksoi met satésaus
Tip • 27 september 2024Op donderdag komt altijd ons biologisch groentepakket. Meestal word ik heel blij van het kistje met seizoensgroenten aan de deur maar vorige week iets minder. Ik dacht: alweer paksoi?
Heb jij ook een paar groenten die je niet zo lekker vindt? Of iemand anders bij je aan tafel ;) Bij mij is het rijtje niet zo lang maar ik lust wat minder graag bietenblad en paksoi.
Groene bladgroente in de winter
Paksoi is een bladkool, oorspronkelijk afkomstig uit China. De kool is een snelgroeiende soort die houdt van een koel en vochtig klimaat. Daardoor doet paksoi het verbazingwekkend goed op Nederlandse bodem, juist in de maanden dat er nog minder andere groenten zijn om te oogsten.
Ook bevat paksoi als groene bladgroente een flinke dosis vitamines en mineralen. Het is een groente die vrij sterk is en lang houdbaar. Geen wonder dat je paksoi vaak in de winkelschappen ziet, of in de moestuin en het groentepakket.
Terug naar wat je kunt maken van paksoi! Ik wilde er wel eens wat anders mee doen dan roerbakken.
Voor het vinden van een verrassend recept zocht ik daarom op ‘heerlijke paksoi plantaardig’. Het recept dat ik vond is supersimpel, gezond en heel lekker. Ik deel het daarom hieronder met je.
Paksoi salade met pindasaus
– Dit recept voor paksoi salade heb je zo klaar. Je kunt er een verspillingsvrije maaltijd van maken met bijvoorbeeld leftover sperziebonen of bloemkoolbladeren.
– Deze satésaus is de allerlekkerste, pittige en zoete, pindasaus die ik ken! Je koopt het als een droge kruidenmix in een 500 grams verpakking, lang houdbaar, geen groot plastic emmertje. Alleen met water aanlengen.
Is er misschien een groente die jij wat moeilijk vindt en waarvoor je nog een lekker recept zoekt?
Nu ga ik er een beetje vanuit dat je het fijn en waardevol vindt dat ik zo’n tip als die van vandaag met je deel. Of zit je daar juist niet op te wachten?
Hoor het graag!
Liefs, Anke
Schrijf je in voor climatechain!
Je ontvangt wekelijks bericht met tips om geld en het milieu te besparen. De e-mails scoren gemiddeld een 8!
