Toffe acties voor Green Friday!

Tip • 23 november 2021

Ho ho ho, probeer het shoppen naar nieuwe aankopen te weerstaan! Want herken je je een beetje in de gemiddelde Nederlander? (vast wel :) Dan is dát de manier waarop je de meest duurzame impact kunt maken.

Spullen staan op nummer 1! Geen vliegtuigen, auto’s of vleesvervangers, maar spullen. Ik vond eerder een quote – van ik weet niet wie – om in het achterhoofd te houden. Tijdens de decembermaand of Black Friday.

‘The most sustainable product is the product you didn’t buy’

Maak van Black Friday Green Friday

Gelukkig krijgt Black Friday een steeds harder klinkend tegengeluid. Ook dit jaar zijn er verschillende acties om van Black Friday, Green Friday te maken.

Er zijn bijvoorbeeld 150 merken die tijdens Green Friday op vrijdag 26 november géén kortingsacties aanbieden maar zich committeren tot het planten van bomen.

Bezoek bijvoorbeeld eens een winkel van Bever, waar je op plekken langs kunt komen voor gratis kledingreparatie en schoenonderhoud. Gooi iets dat stuk is niet weg maar ga het met wat hulp repareren in een Repair Café bij jou in de buurt. Of ga naar kringloopwinkel Het Goed waar je een miskoop gratis kunt ruilen voor een kledingstuk dat je wel blij maakt.

Toffe acties, toch?

Groet! Anke