Vind lokaal lekkers met gemak

Tip • 15 oktober 2021

Bijna herfstvakantie. We gaan deze keer niet van huis. Maar als we wel weggaan dan lukt het me vaak niet om vast te houden aan mijn groene gewoontes. Jou wel?

Iets wat ik op vakantie bijvoorbeeld volledig loslaat is het kopen van lokale producten. Waar we thuis een biologisch groentepakket geleverd krijgen en op zaterdag naar de markt gaan, halen we als we weg zijn alle boodschappen bij de supermarkt.

Oké, op dat ene potje honing of zelfgemaakte jam na (dat we op een tafeltje langs de weg vinden :)

Maar waarom eigenlijk? Alleen uit gemak? En dat terwijl lokaal eten lekker vers is en minder verpakkingsplastic en voedselkilometers op de rekening geeft.

Adresjes voor lokaal eten op regiokaarten

Ik denk dat ik eerlijk gezegd niet zo goed weet waar ik zoeken moet. Waar ik dat stalletje langs de weg vind of die plaatselijke markt, kwekerij, boerderij of kleine winkelier.

Gelukkig is het vaak zo dat je niet de enige bent die ergens tegenaan loopt. Een ander is je vaak al voor geweest waardoor er al een oplossing voorhanden is voor wat je zoekt.

In dit geval bestaan er twee mooie initiatieven die ik met je wil delen. Kijk maar eens rond op lokaloka.nl en fietsenvoormijneten.nl. En deze initiatieven worden alleen maar leuker als je ook zelf je tips voor lokale lekkernijen toevoegt.

Fijne herfstvakantie!

Anke