Waarom ik bewust vaker hetzelfde aantrek

Tip • 10 mei 2023

Wat vind jij een van de fijnste dingen van vakantie? Ik vind het zo lekker dat ik me niet hoef bezig te houden met wat ik aantrek. Ik trek gewoon een paar keer hetzelfde aan.

Maar dat kan thuis natuurlijk ook gewoon. Wees niet bang, ik ben er geen voorstander van om een aantal weken in dezelfde kleding rond te lopen. Daar krijg je nare geurtjes van :) Het is een beetje een eigenaardige manier om wat langer je meivakantie vast te houden ;)

Wat ik wil zeggen …

Het kan een leuke oefening zijn om eens te kijken hoe het voelt als je niet per se elke dag iets anders aan hebt.

‘Waarom zou ik dat doen, Anke?’

Als ik voor mezelf praat dan geeft het mij in ieder geval minder keuzestress. Het helpt me om me minder druk te maken over wat ik draag, mijn onzekerheden en hoe ik eruit zie.

Hoe ik me voel is zo langzaam meer los komen te staan van mijn uiterlijk. Door wat vaker hetzelfde aan te trekken zit ik lekkerder in mijn vel.

Ook heb ik zo meer waardering gekregen voor wat ik heb én ben ik erachter gekomen dat je met veel minder niks te kort komt en minstens net zo blij kunt zijn.

En wat ik er nog het mooist aan vind …

Die voorjaarskriebels voor ‘iets nieuws’? ‘Ik heb zin in wat anders’ en dat onbevredigende gezoek online of in de stad? Dat is vrijwel helemaal weg. Al een paar jaar trouwens.

>> Mijn hersenen vertellen me nu niet meer dat ‘nieuw’ beter is dan ‘wat er is’. Wat een verademing. ‘Hetzelfde’ is oké!

Ga jij je brein ook trainen met dit experimentje? Hoe voel jij je als je niet elke dag wat nieuws aantrekt?

Ik ben benieuwd!

Liefs, Anke