Water besparen in de keuken
Tip • 24 april 2020Geweldige tips van jullie! Voor het goed omgaan met water in huis. Leuk, al jullie berichten in mijn inbox!
Om alle reacties te kunnen delen, stuur ik vandaag een wat langere climatechain e-mail dan jullie gewend zijn. Eén tjokvol tips voor waterbesparing. Dank voor het delen :)
Waterbesparingstips in de keuken
- Giet het water van gekookte eitjes niet af in de gootsteen.
Laat het afkoelen in de gieter en geef het aan je planten. Groen doet het goed op water dat veel calcium bevat (lege eierschalen ín plantenaarde stoppen werkt ook).
- Hergebruik het kookvocht van groenten.
Zo voeg je gemakkelijk vitamines én smaak toe aan soepen, sauzen en risotto. Of kook pasta in hetzelfde water waarin je ook groente voorgekookt hebt.
- Gebruik de waterkoker als je maar een beetje warm water nodig hebt.
Dat kost wat stroom, maar bespaart koud water dat wegstroomt uit de kraan, voordat het water warm is. Je kunt ook gekookt water (voor thee) overgieten in een thermoskan. Zo hoef je niet steeds de waterkoker aan te zetten (én voorkom je dat je telkens meer water opwarmt dan nodig).
Groet, Anke