Waxinelichtjes langer laten branden

Tip • 14 oktober 2022

Via Chantal Janzen kreeg ik deze tip ingefluisterd. Daarover volgende week meer ;)

Waxinelichtjes zonder afval

Ik denk dat deze lifehacks je wel van pas komen nu de dagen korter en donkerder worden. Je kunt het binnen dan gezellig maken met het aansteken van waxinelichtjes en kaarsen.

Allereerst maar even een waarschuwing :) Dit was ook op het nieuws: het is niet de bedoeling om je hele huis te verwarmen met kaarsen en zo gas te besparen!

Mensen hebben dit geprobeerd maar het bleek brandgevaarlijk ;)

Zero-waste waxinelichtjes

Mijn tip van vorige week ging over waxinelichtjes en kwam uit ‘de oude doos’. Het was een van de allereerste duurzaamheidstips die ik deelde met climatechain: koop waxinelichtjes zero-waste en niet in een aluminium cup.

Waxinelichtjes opbranden

En nu ruim twee jaar later ben ik EINDELIJK door mijn voorraad waxinelichtjes heen. Ik had nog een doos vol met aluminium cups van Blokker ofzo. Daar zaten er een paar honderd in.

Het opmaken van wat je in huis hebt is ook duurzaam. Ik koop nu pas weer nieuwe waxinelichtjes maar vanaf nu zonder aluminium cup.

Wil jij nou ook lang doen met je kaarsen en waxinelichtjes? Lees dan ook nog even het einde van deze mail :)

Kaarsen langer laten branden

•    Knip met een schaar de lont van je kaarsen en waxinelichtjes wat korter. Dat zorgt ervoor dat kaarsen gelijkmatiger opbranden en minder walmen en druppelen.
•    Bewaar de kaarsen en waxinelichtjes niet in de kast, maar leg er een paar in de vriezer. Doordat de kaarsen koud worden smelten ze een stuk minder snel.
•    Steek je kaarsen aan? Strooi vlak voor of na het aansteken een klein beetje zout dichtbij het lontje (dat officieel een ‘pit’ heet). Het zout zorgt ervoor dat je dubbel zo lang plezier hebt van de kaars!

Goede tips, toch? Hoe simpel kan het zijn. Dank je wel, Chantal :))

Tot volgende week! Anke