WhatsApp: foto’s en video’s delen

Tip • 24 oktober 2022

Onze kinderen zitten op de basisschool. Daarmee zitten mijn man en ik gelijk in een hele waslijst aan groepen in WhatsApp.

Alleen maar leuk natuurlijk. Al die foto’s en filmpjes van dansjes, knutsels, kinderfeestjes en uren samen spelen. Maar je hoort het al: ik vind er ook wat van.

Foto’s en video’s delen

Misschien dat ik nu iets ga zeggen waarover ik veel gedoe ga krijgen : ( Ik ben heel benieuwd naar jouw kijk hierop …

Ik zou het namelijk fijn vinden als er een ‘strenge selectie’ plaatsvindt op foto’s en filmpjes vóór verzending.

Soms krijg ik namelijk een schoolvoorstelling toegestuurd vanaf een van de banken in de gymzaal. En daarnaast vanaf zo’n beetje elke stoel bedoeld voor ouders (maar dan in nét een andere rij ;)

Ook is er altijd wel iemand die vier of zes beelden in de app gooit die bijna exact hetzelfde zijn. Valt dat jou ook op?

Selecteer ‘streng’ in wat je stuurt

O, jee. Ik heb het nu uitgesproken. Als je met me appt dan hoop ik dat je nog steeds af en toe een gezellige foto naar me durft te sturen.

Stuur alleen beeld met mate. Je ziet al die data niet maar het verbruik van data voor alle filmpjes en video’s is hoog.

Wil je jezelf beschermen tegen een overdaad aan selfies, gifjes, filmpjes en spraakberichten? En direct daarmee iets goeds doen voor het milieu? Verander hiervoor een eenvoudige instelling in WhatsApp.

Datagebruik in WhatsApp

Iedereen gebruikt zo’n beetje WhatsApp. Als je wilt: stuur dit berichtje maar aan iemand door.

Dit is de tip die ik heb voor je. Je hebt dit in een minuutje ingesteld in WhatsApp. Het lezen van deze e-mail kost je meer tijd (en je bent nu al zo ver gekomen).

Stop ‘automatisch downloaden’

Ga naar de instellingen in WhatsApp. De instellingen vind je via de drie puntjes rechtsboven of de optie rechtsonder. Kies ‘Opslag en data’ en schakel ‘automatisch downloaden’ uit. That’s it! Nu loopt de opslag van je telefoon niet meer ongemerkt vol met foto’s, video’s, gifjes en spraakberichten.

Wat vind jij? Vind jij dit bericht ‘kunnen’?

Liefs, Anke

PS Beetje trots! Met mijn andere tip over het duurzaam opladen van je telefoon kwam ik met mooie foto in magazine &C van Chantal Janzen.