Anke van Dijk - climatechain

Interview in &C magazine

Van de redactie van &C magazine van Chantal Janzen kreeg ik de kans op een persoonlijk interview over mijn machtig kleine stapjes 💚 Ook vreemd om eens de vragen gesteld te krijgen en zelf niet te schrijven. Zo zie je maar weer: voor alles komt een eerste keer.

Anke van Dijk - magazine &C

Lees het hele interview in magazine &C van Chantal Janzen.

Op de kleintjes letten

In dit nummer van &C staan de verhalen van mensen die ieder met een eigen motivatie letten op de kleintjes. Met mij en climatechain was de link snel gelegd. Behalve goed voor het milieu, levert consuminderen – zeker in deze tijd – een gemakkelijke besparing en een leuk zakcentje op.

Workshops duurzaam leven

In dit artikel staat hoe ‘ver’ ik ga met minder kopen. Ik maak nu bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen zelf en geef workshops om dit anderen te leren. 🛒 Ook heb ik een online pilot draaien over hoe je, gewoon in de supermarkt, duurzaam boodschappen doet.

Besparen op schoonmaakmiddelen

Een paar jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit überhaupt zelf een schoonmaakmiddel zou maken. Ik dacht altijd: dat is zonde van mijn tijd. Ik heb een gezin, druk werk, er zijn zoveel dingen te doen.

Maar het is zó simpel. Nu denk ik daarom juist het tegenovergestelde: ik zie mezelf niet snel nog eens een fles afwasmiddel kopen. Met water, soda en wat vloeibare zeep fix ik dat zelf wel even. 👊 Dat scheelt het milieu een heleboel water, energie en plastic in productie en transport.

Bedankt, lieve redactie van &C. Wat een leuk team! :) Jullie hebben me niet alleen een mooi plekje in jullie blad gegeven maar ook een mooie dag in Amsterdam cadeau gedaan. fotocredits 😇 @keeandkee.