Inspirerende lezing

Zoek je een inspirerend verhaal voor jouw event? Wil je jouw publiek aan het denken zetten over duurzaamheid? Mijn stijl als spreker is luchtig, persoonlijk, ontspannen en geïnteresseerd.

Spreken voor diverse groepen

Aan het begin van mijn carrière stond ik vier jaar lang elke dag voor verschillende klassen van het voortgezet onderwijs. Het staan voor diverse groepen voelt voor mij vertrouwd. Zo ontdekte ik mijn liefde voor educatie, motivatie en coaching.

Neem contact op!

Veel mensen willen ‘iets goeds willen doen’ voor een betere wereld. Dit voel je als positieve energie in de ruimte tijdens een presentatie of workshop. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien dat je zelfs ogen kunt laten lachen.

Wat vraag ik voor een lezing? Afhankelijk van het aantal aanwezigen is de prijs voor een inspirerende lezing van een uur op locatie inclusief voorbereiding € 250, exclusief btw. Reistijd vanaf Nijmegen tot een half uur enkele reis is inbegrepen. Voor de reiskosten reken ik € 0,29 per kilometer.

Je kunt me ook vragen voor een invulling van je duurzame bedrijfsuitje.

Heb je speciale wensen?

Ik denk graag mee. Ook als je bijvoorbeeld een uitgebreidere presentatie of workshop zoekt die aansluit bij een dag- of avondprogramma. Stuur me gerust een berichtje dan leggen we contact en bespreken we de mogelijkheden.

Ja, ik heb een vraag

Waar spreek ik zoal over:

  • Wat is ‘duurzamer leven’ en hoe kun je nieuwe gewoontes ontwikkelen?
  • Hoe draagt duurzaamheid bij aan je dagelijks geluk?
  • Is een duurzamer leven echt zo ‘veel duurder’?
  • Welke voedingsmiddelen zijn het meest milieuvriendelijk (en waarom)?
  • Hoe zit het met soja, verpakkingen, supermarktprijzen en biologische en lokale producten?
  • Welke milieuvriendelijke alternatieven bestaan er voor producten op je boodschappenlijstje?
  • Duurzaamheid gaat niet over jezelf ‘alles ontzeggen’. Waarom draagt het bij aan je dagelijks geluk?

Eerdere presentaties en workshops

Groente duurzame keuzes in de supermarkt

Duurzame voeding
voor PV Radboud

PV Radboud zoekt naar mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting tussen medewerkers van de Radboud Universiteit en Radboudumc. Ook een workshop Duurzaam boodschappen doen past in dat plaatje.

De deelnemers kregen op een interactieve manier achtergrond over de klimaatimpact van voeding, afgewisseld met leuke groepsopdrachten en spellen. Over duurzaam boodschappen doen valt zo veel meer te delen dan ‘eet wat vaker plantaardig’ en ‘vermijd onnodige verpakkingen’.

Onder andere kwam aan bod: Wat zijn de tien feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, prijzen en biologische en lokale producten? Daarnaast kregen alle medewerkers persoonlijke tips aangereikt voor een zelf meegebracht product uit de supermarkt. Wat is een goed alternatief hiervoor?

Hand afwasmiddel maken DIY

Afwasplezier
op Burendag

De Buurtfabriek in Arnhem organiseerde een duurzame burendag voor alle mensen in de buurt. De workshop ‘afwasmiddel maken’ was onderdeel van een gezellig dagprogramma met verschillende activiteiten voor wijkbewoners.

De deelnemers verwonderden zich over hoe eenvoudig het is om met een paar ingrediënten een goed werkend (en ruikend :) afwasmiddel te maken. Uiteraard gingen ze naar huis met een fles zelfgemaakt afwasmiddel én het recept voor het afwasmiddel voor een leven lang afwasplezier.

Fles allesreiniger of wasmiddel DIY.

Schoon bij
Thiemeloods

Een paar keer per jaar verzorg ik duurzame workshops met open inschrijving op locatie bij Thiemeloods en Studio Omhoog in Nijmegen. In deze inspirerende workshop leren deelnemers hoe ze zelf eenvoudig schoonmaakmiddelen maken. Dat bespaart geld, is leuk om te doen én is goed voor het milieu.

Deelnemers ontdekken hoe je eenvoudig zelf schoonmaakmiddelen maakt en welke natuurlijke ingrediënten je kunt toevoegen voor een desinfecterende werking én lekkere geur. Het is een workshop waarin deelnemers zelf aan de slag gaan en andere mensen met een groen hart treffen. Na afloop nemen deelnemers drie schoonmaakproducten en zes recepten mee naar huis. Plus volop inspiratie om duurzamer te poetsen. Geen smoesjes meer ;)

Over Anke

Mijn naam is Anke van Dijk. Goed dat je dit leest. Laten we niet achterover leunen, maar wat doen.

Nog niet eens zo lang geleden bekroop me na het nieuws over de zoveelste natuurramp of mislukte klimaattop een heel slecht gevoel. Dat heb ik omgekeerd naar iets positiefs.

Ik schrijf, spreek en coach. Maar ooit gaf ik als jonge docent jarenlang Nederlands aan alle leerjaren en schoolniveaus. In rap tempo leerde ik om in groepen serieuze onderwerpen aan te kaarten.

Bedrijfsuitjes duurzaamheid workshops Anke van Dijk Nijmegen

Inmiddels heb ik tientallen workshops, gastlessen en presentaties verzorgd voor duurzame events, personeelsverenigingen, bewonersgroepen, zorgorganisaties, burendagen, onderwijsinstellingen, gemeenten en studentenverenigingen. Altijd met een positieve knipoog. Mijn stijl is luchtig, persoonlijk, ontspannen en geïnteresseerd.

Mijn doel? Ik wil je hoop en goede moed geven. Hoop op dat het uitmaakt wat jij en ik elke dag doen.

Ik wil dat we ervoor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen het goed hebben op deze prachtige planeet. Door samen en met plezier stapjes te zetten naar een duurzamer leven. Allesbehalve ingewikkeld. Een leven vol fun, voldoening en positieve impact.