Help bomen planten in Treevember

Tip • 27 oktober 2023

Wij wonen dichtbij een grote natuurspeeltuin. Zo eentje waar een aantal buurtbewoners er met regelmaat voor zorgt dat de boel niet helemaal dichtgroeit door onkruid. Zo groen is het er ;)

Een tijd terug hielpen we op een zaterdag het vaste clubje vrijwilligers. Ik kreeg de taak om jonge scheuten van een esdoorn weg te halen. Er stonden er zoveel!

Een van de zaailingen nam ik mee naar huis en plantte ik in de tuin. De esdoorn is inmiddels een aardig boompje geworden. Ben best trots op mijn boompje :)

Stom eigenlijk. Ik heb er namelijk niets voor gedaan. Het boompje redt zichzelf. En toch voelt het goed als ik naar de esdoorn kijk. Hij maakt me blij.

November is Treevember. De maand waarin ook bij jou in de buurt extra activiteiten zijn voor het planten van bomen en het aanleggen van voedselbossen.

Nu hebben jij en ik kopzorgen over het klimaat. Juist dan kan het lekker zijn om je handen uit de mouwen te steken en te helpen met het planten van bomen. Dat kan ook ‘maar’ een middagje zijn :))

Jij kunt bomen helpen groeien. Bomen dragen op hun beurt bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit én een gezonde leefomgeving voor plant en dier. Ze voorzien bestuivende insecten en de mens in voeding.

De kalender van november:

Veel plezier met planten!

Liefs, Anke

PS Extra tips voor als je deze nog niet kent:

👉️ Hier huur of koop je een duurzame kerstboom.

👉️ Jammer collega! Geen bloemen voor jou.