Herken de ‘superduurzame’ groenten

Tip • 18 oktober 2022

De supermarkt lijkt wel een soort survival :))

Je wilt graag de goede producten kiezen voor je gezondheid, portemonnee en de planeet. Maar ja, dat is knap lastig met al die keuzes.

Lastige keuzes in de supermarkt

Wanneer slaat bij jou dan de keuzestress toe? Als je door de poortjes gaat en je eerste stappen zet op de afdeling groenten en fruit?

Zo bij de eerste aanblik van komkommers in plastic zeker.

Duurzame groenten

Groenten en fruit zijn er in alle soorten en maten. In seizoen of erbuiten, in verpakking of onverpakt met een of ander keurmerk of zonder.

Voordat je het weet zie je op de groenten- en fruitafdeling door de bomen het bos niet meer. En heb je geen idee welke producten de meest duurzame keuze zijn.

Ik heb dan een handigheidje voor je.

Er bestaan namelijk ‘supergroenten’ die het hele jaar door een duurzame keuze zijn. Lees hoe je ze gemakkelijk kunt herkennen in de supermarkt.

Herken de ‘superduurzame’ groenten

Let op groenten die onbewerkt, ongekoeld en onverpakt in de schappen liggen!

Grote kans dat je een groente te pakken hebt met een lange houdbaarheid.

Je kunt deze ‘sterke’ groenten lang goed houden. Zo goed zelfs dat deze groenten ter bescherming geen verpakking nodig hebben. Dat maakt ze superduurzaam :)

Denk aan aardappelen, bleekselderij, biet, bloemkool, ijsbergsla, koolrabi, pompoen, prei, rode kool, spitskool, spruiten, wortel, ui en knoflook.

Duurzaam boodschappen doen

Wil je meer van dit soort tips? Dat komt goed uit! Ik werk namelijk al een aantal weken aan een aparte reeks van e-mails over duurzaam boodschappen doen in de supermarkt.

Ik deel hierin welke soorten groenten, fruit, vlees, vis, zuivel en andere producten op je boodschappenlijstje de meest milieuvriendelijke keuze zijn (plus nog zo veel meer :)

Dit kost alleen veel verdieping en tijd. Laat me daarom weten of je dit waardevol vindt.

Wat wil jij me vragen over dit onderwerp?

Liefs, Anke