Koele drankjes met deze duurzame tips
Tip • 25 juli 2024Heb jij behoefte aan verkoeling als (straks ;) de temperaturen oplopen? Om deze zomer je hoofd koel te houden heb ik drie koele tips voor verfrissende drankjes op een rijtje gezet.
1. Smoothies
Een bruin geworden banaan of peer? Stuk komkommer dat er niet meer lekker uitziet? Je hoeft groente en fruit, dat niet meer fris is, niet weg te gooien als je ze (invriest of direct) gebruikt voor het maken van een smoothie. Smoothies zijn fantastisch, ook omdat je er zo gemakkelijk mee kunt voorkomen dat voedsel in de vuilnisbak belandt. Je kunt zelfs smoothie maken van de schil van watermeloen, die – zoals je misschien weet – familie is van de komkommer!
2. IJsbloksteentjes
Steen kan loeiheet worden in de zon. Of juist ijskoud in de vriezer (andersom werkt het principe ook :) Zoek daarom een paar mooie gladde kiezelstenen in de tuin, geef ze een goede wasbeurt en stop ze in de vriezer. Als de stenen ijskoud zijn dan kun je ze gebruiken zoals ijsblokjes. Het voordeel is dat je – anders dan bij normale ijsblokjes – je drankje niet verdunt.
3. Druiven invriezen
Bij feestjes en borrels zet ik fruitwater of zelfgemaakte ijsthee op tafel. Wist je dat je ook bevroren fruit, zoals druiven, kunt invriezen en gebruiken als ijsblokjes? Eerst even de druiven wassen en drogen en dan los van elkaar in een diepvrieszakje (plat) in de vriezer leggen. Lekker in wijn of rosé. Bevroren druiven zijn ook een lekkere snack!
En ben je te laat met drankjes koud leggen? Dan kun je nog altijd een natte theedoek om een fles wikkelen en in de vriezer leggen. 10 minuten later is je biertje koud.
:))
Ik hoop dat je heerlijke dagen hebt!
Liefs, Anke
Schrijf je in voor climatechain!
Je ontvangt wekelijks bericht met tips om geld en het milieu te besparen. De e-mails scoren gemiddeld een 8!
