Hoe ik thuiskom met slechts 35 vakantiefoto’s

Tip • 8 september 2023

Wat was het weer even lekker rustig, hè? In de vakantie zonder berichten in ouderportalen van school, kinderopvang en zwemles?

Heerlijk bijkomen!

In die rust wil ik me wel weer onderdompelen. Misschien dat ik daar snel eens wat meer over schrijf. Over ouderportalen en de draken die het zijn ;)

Minder vakantiefoto’s maken

Vandaag ga ik het met je hebben over mijn vakantiefoto’s. Hoeveel vakantiefoto’s heb jij op je telefoon staan? Met een beetje aandacht waren het er bij mij 35.

Op de camping in Frankrijk maakte ik er de gewoonte van om de foto’s van de vorige dag uit te zoeken, ’s ochtends nog lui in de tent. Ik verwijderde vooral veel.

Sowieso de slechte foto’s en de dubbele. Ook scheelt: vaak maak ik de kiekjes van het zoveelste mooie uitzicht of een luxe maaltijd niet eens.

Zo kwam ik van de camping in Frankrijk terug met slechts 35 vakantiefoto’s. Dat is ‘niet normaal’. Weet ik :))

Het scheelt in ieder geval een heleboel data en kopietjes naar de harde schijf. En veel van mijn frustratie omdat de extra harde schijf voor meer foto-opslag ook alweer bijna vol zit.

Thuis ga ik de gewoonte van het verwijderen van foto’s daarom lekker doorzetten. ⬇️

Hoe verwijder ik foto’s van mijn telefoon?

– Het kost me geen moeite om foto’s van jaren terug uit te zoeken in het zonnetje in de tuin.
– Of de foto’s in Google Foto’s van ‘één jaar geleden’ of ‘het beste van september’. Ik heb toch elke week een half uur weinig te doen tijdens de wekelijkse zwemles van een van de kinderen.

Misschien dat ik over een maandje dan ook op het punt kom dat ik de harde schijf eens goed ga opschonen door elke maand de foto’s van één jaar uit te zoeken.

Dat moet toch te doen zijn?

Fijn weekend!

Anke

 

 

PS Veel nieuwe volgers weer. Welkom! Extra tips voor als je deze nog niet kent:

👉️ ‘s Nachts je telefoon opladen? Niet doen!

👉️ Stop ‘automatisch downloaden’ in WhatsApp. Kost je 1 minuut.