Tip voor tandpastatabletten

Tip • 15 september 2023

Knijp jij hem? Ik weet dat in ieder geval een paar van jullie het laatste restje tandpasta uit de tube ‘slingeren’. Of knip jij de tube doormidden?

Hoe dan ook: de verpakking van tandpasta is irritant. Want hoeveel je ook je best doet om er alles te krijgen, je vindt er altijd nog voor tien poetsbeurten in.

En dan de dop. De dop die kennelijk niemand erop terugdraait terwijl iedereen in huis het wel laat horen hoe vervelend die dat vindt.

Kleinigheidjes natuurlijk :))

Normale tandpasta bevat vaak microplastics

Waar het echt om draait is dat er in veel bekende tandpastamerken microplastics zitten. Je wilt toch geen plastic door je mond spoelen? Of inslikken en rondjes laten gaan in je lichaam?

Je herkent de microplastics trouwens als er zoiets als polyethyleen, polypropyleen of polyemethyl op de ingrediëntenlijst staat. Of check de app van Beat the Microbead.

Om die reden bewaar ik de laatste tube tandpasta die we hebben voor het schoonmaken van witte sneakerzolen. En het herstellen van een krasje op mijn telefoonscherm.

Sinds jaren proberen wij al verschillende merken tandpastatabletten of denttabs uit. Tabletjes tandpasta die in een papieren zakje of biologisch afbreekbaar zakje komen.

Enkele merken zijn Denttabs, Smyle, Happy Tabs en Ben & Anna, vaakt met of zonder fluoride beschikbaar. Hier vind je een test met reviews op smaak, structuur, prijs en beschikbaarheid.

Alleen …

Voor kleine kinderen zijn veel merken ‘te pittig’ (dat zeggen die van mij dan). Dus het duurde even voordat ik tabletjes vond waarbij de tranen ze niet in de ogen sprongen. Alleen al bij de gedachte aan tandenpoetsen ;)

Omdat de tandpastatabletten van Ben & Anna niet overal beschikbaar zijn, gebruiken we nu al een tijdje tandpastatabletten van Lamazuna.

Het fijne aan de tabletten van Lamazuna is dat ze niet ‘kruimelen’ en heel blijven in een glazen potje. Ook zijn ze niet zo groot. Dat is voor de kindermondjes ook wel prettig.

Fijn weekend! Liefs, Anke

 

 

PS Meer tips die ik eerder schreef over cosmetica en verzorging:

👉️ Zonnebrand over? Zo gebruik je hem nog.
👉️ De beste bewaartips om langer met je make-up te doen.