Zo recycle je een pizzadoos

Tip • 11 januari 2023

Dat gezeik achteraf. Goede voornemens zijn dan nog altijd beter. Loesje geef ik wel vaker gelijk.

Ik vind het erg jammer dat we soms zo negatief doen over positieve intenties. Net of goede voornemens bij voorbaat al gedoemd zijn te belanden in de vuilnisbak.

Hoe staat het met jouw voornemens? Mijn doel om gezond eten in 2023 te prioriteren, parkeer ik vanavond al even bij het vuil.

Ik kook vanavond niet

Maar waarom? De kapotte keukenkraan drupt sinds een week aldoor. Ik word daar echt gestoord van. Het voelt alsof we al maanden met water aan sjouwen zijn op de camping.

Vandaag halen we pizza

Bovendien is er een aantrekkelijke actie van de pizzabakker om de hoek. Je snapt het: ik ben gezwicht voor gemak (ik ben ook maar een mens ;)

Maar nu komt het … Waar het in deze mail om gaat … Met de pizzadoos is er iets geks aan de hand. Mag die wel bij het oud papier?

Pizzadoos bij oud papier?

In de papierscheidingswijzer van Milieu Centraal staat de pizzadoos in maar liefst twee rijtjes. Van lijstjes met wat er wél en niet hoort bij het oud papier.

Is-ie schoon dan is hij goed voor hergebruik. Is-ie vies dan behoort hij tot de rest van het afval dat eindigt in as.

Wat ingewikkeld! En wat een tweestrijd voor de pizzadoos. Hij voelt zich vast verscheurd door een keuze die bijna niet te maken valt ;)

Zo recycle je een pizzadoos

De oplossing voor dit dilemma? De oplossing zit gewoon in de pizzadoos zelf. En in het lekker scheuren!

>> Je kunt de schone deksel namelijk prima van de ranzige bodem lostrekken en voor elk stuk karton in je handen een andere afvalbak kiezen.

Eerste tip van 2023

Dit was de eerste climatechain e-mail van 2023 met machtig kleine stapjes voor een beter klimaat. Ben je ‘nieuw hier’? Van harte welkom!

In één maand hebben zich 90 mensen aangemeld voor de gratis tips per e-mail. In totaal zijn er nu meer dan 570 climatechainers.

Let op: aparte aanmelding!

Je hebt vast de duurzame Supermarkt Survival voorbij zien komen. Wil je ook daaraan meedoen? Let op: kijk even of jij je wel goed hebt aangemeld.

>> Check of jij je hebt ingeschreven via deze aparte pagina voor de Supermarkt Survival.

De Supermarkt Survival telt tot nog toe 80 deelnemers! De inschrijving sluit morgen 12 januari om 23.00 uur. Laatste kans om je nog aan te melden.

Bedankt, lieve allemaal!

Veel dank voor alle enthousiaste reacties en dat jullie climatechain weer gedeeld hebben met zoveel mensen die jullie kennen.

Mijn start van het jaar kan niet meer stuk. Leuk dat je mijn machtig kleine stapjes volgt van 2023 :) Super!

Liefs en alle goeds, Anke