Diepvriesfruit: het hele jaar goed!

Tip • 20 september 2024

De zomer is voorbij. Dag blauwe bessen bij mijn ontbijt. Of verse frambozen en frisse meloen op een dag met warm weer. Gelukkig is daar de diepvriezer!

Fruit en groenten uit de diepvriezer zijn heel het jaar een goede keuze. Voor bijvoorbeeld bij een van mijn favoriete ontbijtjes: warme notenpap met fruit. Dit zijn een paar redenen om vaker bevroren fruit te eten.

Diepvriesfruit is duurzaam

1.      Vers fruit komt nog wel eens terecht in de vuilnisbak, doordat het te lang ligt of snel bederft. Met diepvriesfruit ga je verspilling tegen.

2.      Bevroren fruit is lang houdbaar en wordt in het fruitseizoen vers ingevroren.

3.      Vers fruit verliest voedingsstoffen en vitaminen voordat je het opeet. Diepvriesfruit niet en is daardoor net zo voedzaam als vers fruit. Dit geldt overigens ook voor fruit uit pot of blik.

4.      Bevroren fruit komt in handige doosjes en al gesneden. Gemakkelijk! En lekker in smoothies als ontbijt.

5.      Diepvriesfruit wordt ingevroren in het seizoen wanneer er veel aanbod is. Vaak is diepvriesfruit goedkoper dan vers fruit.

Wat maak jij met diepvriesfruit?

Liefs, Anke

 

PS Extra tips voor als je deze nog niet kent

👉️ Download hier een handige seizoenskalender groente en fruit.
👉️ Groente en fruit: dit is altijd in het seizoen.
👉️ ​Avocado vervangen in smoothie. Dat doe je zo!